U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Nieuws:

 

Zuiderzicht te Barendrecht 
November  2021

 

In Barendrecht ontwikkelde onze opdrachtgever BouwBusiness een kleinschalig appartementengebouw, genaamd Zuiderzicht. Het kleinschalige appartementencomplex met 24 appartementen en 2 penthouses is een ontwerp van Schippers Architecten BNA. Bouwadvies Van der Breggen verzorgde het constructieadvies voor dit gebouw.

Constructieve uitdagingen van dit ontwerp waren de grote dakterrassen van de penthouses en de schuin uitkragende balkons van de appartementen. De constructie hiervan hebben we op kunnen lossen in de vloerwapening. Met de architect en de bouwer, Bouwbedrijf Boogert B.V. zijn er gezamenlijk oplossingen bedacht voor het realiseren van het terugliggende metselwerk in de gevelvlakken. Deze gevelvlakken geven het complex zeker zijn unieke uitstraling!

Met veel plezier hebben wij met opdrachtgever, architect en bouwer gewerkt aan de realisatie van dit project aan de rand van Barendrecht.

 De Beektuinen te Nijkerk
Oktober 2020

 

Nieuwbouwwijk De Beektuinen in plan Doornsteeg te Nijkerk; nu nog een grote bouwplaats, waar hard gewerkt wordt door Bouwbedrijf R. van de Mheen B.V. Architectenbureau Schippers Architecten BNA ontwierp voor deze wijk diverse sfeervolle energieneutrale woningen, van rijwoningen tot villa’s. Als Bouwadvies Van der Breggen hebben wij met veel enthousiasme de constructieberekeningen en tekeningen voor dit project gemaakt. Een mooie samenwerking om van deze wijk een groen, landelijk en kindvriendelijk thuis te realiseren voor de toekomstige bewoners.

 


 

Verbouw dorpshuis Alphen a/d Maas – Land van Maas en Waal
Augustus 2020

Naar een ontwerp van onze opdrachtgever Frank Marcus Architecten is het oude dorpshuis van Alphen aan de Maas getransformeerd tot een multifunctionele accommodatie. Zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde is het dorpshuis volledig verbouwd met gebruik van natuurlijke materialen. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet door de aannemer Van den Bouwhuijsen en de vrijwilligers. Een bijzonder detail is de uitvoering van de ronde uitbouw met in de radialen slanke coneseau spanten. In deze ruimte wordt de Maaszaal gerealiseerd. Een mooie blikvanger achter de bar wordt het glaskunstwerk van de Alphense kunstenaar Herman van Rossum (1910-1971), afkomstig uit een huis in Alem. 

Als bouwadviesbureau zijn wij verantwoordelijk geweest voor de constructieberekeningen en bouwcontroles van dit mooie project

 


 

Een nieuw kantoor, een mooi begin van 2020

2020 is voor Bouwadvies Van der Breggen goed begonnen in een nieuw kantoor.
Ook in dit jaar werken we weer graag constructief met jullie samen

Altijd van harte welkom op ons nieuwe adres:

Grotebrugse Grintweg 161-1
4005 AE Tiel